Jaar lang alcoholslot voor voormalig apotheker die veroordeeld werd voor dronken rijden

© Getty Images
Redactie KW

Een voormalige apotheker uit Blankenberge werd dinsdagmorgen door de politierechter veroordeeld omdat hij met 3,53 promille alcohol achter het stuur betrapt werd. De zestiger ging langs de A11 in Knokke-Heist aan het spookrijden. De politie kon hem onderscheppen en toen bleek hij dronken te zijn.

Het voorval gebeurde in maart dit jaar. De man uit Blankenberge reed toen langs de Natiënlaan in Knokke-Heist en wou de A11 daar oprijden. Maar hij zat verkeerd en ging aan het spookrijden. Getuigen belden de politie en de agenten konden de auto snel stoppen. Bij controle bleek de bestuurder dronken te zijn. Hij had zelfs in zijn broek geplast. Blazen lukte niet meer, maar een bloedproef wees uit dat hij maar liefst 3,53 promille alcohol in zijn bloed had. Een enorm hoge hoeveelheid.

De gepensioneerde apotheker ontkende echter dat hij zoveel had gedronken. “Dat is onmogelijk”, vertelde hij dinsdagmorgen in de politierechtbank. “Anders had ik de afstand die ik al afgelegd had onmogelijk zonder brokken te maken kunnen doen. De verkeerssituatie was daar gewoon heel erg onduidelijk.”

Blanco strafregister

Maar daar had de politierechter weinig oren naar. “Het ging niet om te blazen en er werd een bloedproef gedaan. U had bovendien in uw broek geplast en volgens de agenten was u dronken”, klonk het. De ex-apotheker had wel een blanco strafregister en dat pleitte in zijn voordeel. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een boete van 1.600 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van drie maanden.

Als hij zijn rijbewijs daarna nog terug wil krijgen, zal hij moeten slagen voor medische en psychologische proeven en zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen. Bovendien moet hij een jaar lang een alcoholslot in zijn wagen installeren. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.