Jaar en negen maanden cel voor profbokser met losse handjes

Redactie KW

Een 30-jarige profbokser is in beroep veroordeeld tot één jaar cel en negen maanden met uitstel enkele zware vechtpartijen.

Op 15 juni 2018 was S.D. aanwezig op de openingsavond van zomerbar The Night aan cinemacomplex Kinepolis in Brugge. Daar kreeg hij het aan de stok met twee mannen die beweerden dat hij een vriendin van hen lastig viel. Het kwam tot een confrontatie waarbij D. de twee bewusteloos mepte. Een 41-jarige man uit Damme hield daar een gebroken neus en een gebarsten oogkas aan over. Zijn maat liep lichtere verwondingen op aan zijn oog en kaak. S.D., die Brugge inmiddels inruilde voor Gent, werd in eerste aanleg veroordeeld tot een jaar effectief. Het hof zette die straf om in een jaar met uitstel onder voorwaarden. Tegelijk werd S.D. ook veroordeeld tot negen maanden met uitstel onder dezelfde voorwaarden.

De voormalige buitenwipper die nu als professioneel bokser aan de kost komt, stond ook terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen op 14 februari 2016. S.D. kreeg het bij Club D in de Kuiperstraat in Brugge aan de stok met een klant. In het tumult deelde de bokser een vuistslag uit aan de klant. De man van Angolese oorsprong, die inmiddels acht jaar in België verblijft, vroeg in beroep een werkstraf. Maar het hof milderde enkel de straf van 12 maanden effectief naar 9 maanden cel met uitstel onder voorwaarden. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.