Jaar cel voor Nederlandse wegpiraat die politiewagen ramde tijdens dolle vlucht richting grens

Redactie KW

Een 55-jarige Nederlander heeft in de Brugse rechtbank een jaar celstraf met uitstel gekregen voor gewapende weerspannigheid.

Op 29 januari trok een claxonnerende bestuurder de aandacht van de politie tijdens een verkeerscontrole in Brugge. De wagen droeg een Nederlandse nummerplaat en omdat er nog een inreisverbod gold wegens corona, besloot de politie tot controle over te gaan. Maar de bestuurder, Ronald V. (55), weigerde te stoppen en scheurde aan hoge snelheid weg richting Heist.

De politie zette de achtervolging in en ter hoogte van de Sluisstraat in Westkapelle leek V. er de brui aan te geven. Maar plots draaide hij zijn stuur over en ramde hij een politiewagen die naast hem reed. Vervolgens ging hij er opnieuw vandoor en haalde daarbij snelheden tot 175 kilometer per uur.

V. kwam net voorbij de grens tot stilstand, maar daar stond de Nederlandse politie hem al op te wachten. Tijdens zijn verhoor verklaarde de man dat hij in België was om een B&B te bezichtigen. Hij beweerde bovendien dat de politie hém had geramd en niet omgekeerd. Voor zijn proces kwam V. evenwel niet opdagen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.