Jaar cel voor Franse dievegge die in afwachting van politie in Torhoutse schoenenwinkel werd opgesloten

© gf
© gf
Redactie KW

Twee Françaises zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan winkeldiefstallen. Ze werden geklist na feiten in een Brantano-filiaal in Torhout.

Op 29 augustus 2018 zag de gerante van de voormalige schoenenwinkel langs de Noordlaan hoe drie vrouwen zich kort voor het sluitingsuur verdacht gedroegen. Bij het buitengaan vroeg ze hen om hun handtas te openen. Lolita D. (29) weigerde dit en gaf de gerante een vuistslag. Maar met de hulp van een klant kon de gerante de Noord-Franse vrouw opsluiten in een bergruimte tot de politie arriveerde. De twee andere verdachten gingen er vandoor in een Citroën C3, maar kwamen een uurtje later spontaan naar het politiebureau met het verzoek om hun kompaan vrij te laten. De twee vrouwen werden meteen in de boeien geslagen.

Bij Brantano Torhout bleken die dag vijf paar schoenen gestolen. In de handtas van D. stak naast een paar gestolen schoenen ook nog een mascara en fopspenen die dezelfde dag ontvreemd werden bij Kruidvat in Roeselare. Ook in de handtas van Naïma A. (26) werd gestolen mascara aangetroffen en in de vluchtwagen lagen schoenen die gelinkt werden aan feiten eerder die maand bij Brantano in Kuurne.

Lolita D., die niet kwam opdagen voor haar proces, kreeg maandag een jaar effectieve celstraf. Naïma A. kreeg drie maanden cel voor de diefstal bij Kruidvat. Voor de diefstallen bij Brantano werd ze vrijgesproken. De derde verdachte werd over de hele lijn vrijgesproken. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.