Jaar cel voor Blankenbergenaar die moeder aanviel

Redactie KW

Een 29-jarige Blankenbergenaar die in oktober vorig jaar zijn eigen moeder neerstak, heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden effectieve celstraf gekregen voor een eerder geval van fysiek geweld tegen haar.

Op 25 november 2019 gaf beklaagde Gary V. zijn moeder Antonia V. (66) een duw in haar woning in de Prinsenlaan in Blankenberge. De vrouw viel met haar hoofd tegen de deur en vluchtte vervolgens naar de bovenbuur.

Haar zoon dreigde er vervolgens nog mee haar de keel over te snijden. Toen de politie ter plaatse kwam, richtte de man zijn agressie tegen de agenten en zei hij dat hij een bom bij zich had. Dat bleek evenwel een leugen.

Hoogoplopende ruzie

Volgens de gerechtspsychiater lag alcohol aan de basis van de feiten. Gary V. werd gelost onder voorwaarden, maar die lapte hij aan zijn laars. Zo ging hij weer bij zijn moeder wonen, terwijl hij bij zijn zus moest verblijven.

Op 19 oktober vorig jaar stak hij zijn moeder uiteindelijk neer met een mes na een hoogoplopende ruzie. De vrouw overleefde de feiten. Haar zoon zit sindsdien weer in de cel.

Eerdere veroordelingen

Advocate Fabienne De Smet drong aan op mildheid. “Hij had die avond veel gedronken omdat zijn vriendin het had uitgemaakt. Hij wou thuis zijn spullen ophalen, maar toen zijn moeder dit wou verhinderen, duwde hij haar weg. Hij heeft daar spijt over.”

Meester De Smet benadrukte dat de moeder nog steeds achter haar cliënt blijft staan, ondanks de steekpartij. V. liep in het verleden al veroordelingen op voor diefstal, drugs, wapens en weerspannigheid. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.