Jaar cel voor 21-jarige die cannabis rookt met twaalfjarig meisje en haar bedreigt

Een 21-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank bij verstek een jaar effectieve celstraf gekregen omdat hij cannabis rookte met twee minderjarige meisjes. Het jongste bedreigde hij achteraf met de dood.

© BELGA
© BELGA

Op 29 maart vorig jaar liepen de twee meisjes – toen twaalf en vijftien jaar oud – weg uit een gesloten instelling in Roeselare. Oostendenaar S.J. (21) nam hen in huis en bood hen drie dagen onderdak. Op 1 april namen ze de tram naar de moeder van het jongste meisje in De Panne.

Uit de verhoren van de meisjes bleek dat S.J. hen tijdens hun verblijf cannabis had aangeboden. De Afghaan rookte de drug in hun bijzijn en ook het jongste meisje zou cannabis hebben gebruikt. “Z’is echt beire stoned, man”, was te horen in een filmpje dat op de telefoon van het oudste meisje werd aangetroffen.

Na hun vertrek stuurde S.J. een bericht naar het jongste meisje waarin hij ermee dreigde haar te verkrachten en te vermoorden als zij naar de politie zou stappen. De man kwam niet opdagen voor zijn proces maar ontkende tijdens zijn verhoor dat hij in hun bijzijn drugs had gebruikt of bedreigingen had geuit.

De rechter hechtte evenwel geen geloof aan de beweringen van S.J. en kende het jongste meisje donderdag een schadevergoeding toe van 250 euro. Haar moeder kreeg 150 euro toegekend.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.