https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jaar cel met uitstel voor vrouw die personeel Sociaal Huis Diksmuide met mes bedreigde

© JH
Redactie KW

Een 38-jarige vrouw uit Diksmuide heeft een jaar cel met uitstel onder voorwaarden gekregen omdat ze het personeel van het Sociaal Huis in Diksmuide met een mes bedreigde. S.V. was boos omdat ze niet meteen geld kreeg.

Op 2 april van dit jaar trok een vrouw naar het Sociaal Huis op het IJzerheemplein in Diksmuide omdat ze zag dat er geen geld meer op haar rekening stond. Haar schuldbemiddelaar bij het Sociaal Huis had volgens haar het geld te laat doorgestort. Ze stormde het gebouw binnen en ging in de clinch met een verbouwereerde medewerkster aan het onthaal. “Omdat ze niet meteen geholpen kon worden, vernielde ze eerst een bord in plexiglas en ging daarna een mes uit de tas van haar fietszak halen”, aldus de advocaat van het Sociaal Huis.

“Ze zwaaide binnen met het mes en het lemmet stond op een bepaald moment op 10 centimeter van de ogen van een van de medewerkers. Daarna kon S.V. toch overtuigd worden om te vertrekken. De medewerkers vragen een symbolische schadevergoeding van een euro. Als iedereen die niet meteen geholpen wordt zo reageert, zijn we ver weg.”

Huisarts belaagd

De rechter kende de symbolische schadevergoeding van een euro toe en wees het OCMW van Diksmuide een voorlopige schadevergoeding van 1.685 euro toe. S.V. werd veroordeeld tot een jaar cel met uitstel onder voorwaarden. Zo moet ze blijven werken aan haar psychische problemen. Ze kreeg die celstraf ook omdat ze op 4 mei bij een ruzie met haar buurman klappen uitdeelde.

Eerder kreeg ze al een jaar effectief wegens het langdurig belagen van haar huisarts. “Ze zal zich nu koest houden en probeert zich nu met iedereen te verzoenen”, sprak haar advocaat.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.