Jaar cel en boete voor Franse zigeunerin voor winkeldiefstallen

Onder meer kledingzaak Corylie kreeg de dievegges over de vloer.© gf
Onder meer kledingzaak Corylie kreeg de dievegges over de vloer.© gf
Redactie KW

Eén van de dievegges die begin maart 2020 voor duizenden euro’s buit maakten in Roeselaarse handelszaken is door de rechtbank in Kortrijk bij verstek veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf en een boete van 600 euro. Ze maakte deel uit van rondtrekkende Franse zigeuners.

Twee winkeldievegges sloegen twee dagen na elkaar toe in Roeselaarse handelszaken. Gedupeerde uitbaters zetten camerabeelden op Facebook. “In de hoop dat ze herkend en geklist worden én om andere winkeliersalert te maken”, klonk het toen bij Julie Defryn van Corylie. Op de camerabeelden waren twee dames te zien, een jongere en een oudere. Opvallend was dat de oudere dame een pruik en een lange zwarte mantel droeg. De mantel was cruciaal bij de diefstallen. De gestolen kledij verstopte ze telkens onder die mantel. Bij In den Paternoster in de Ooststraat verdwenen twee dekbedovertrekken.

35 stuks tegelijk gestolen

Baby Company langs de Meensesteenweg kreeg de dievegges zelfs twee keer over de vloer. De vrouw met de mantel had meer dan 35 stuks kledij van grote merken als Kenzo en Mona Lisa met kapstok aan haar riem onder de mantel gehangen. Op die manier stapte ze buiten. Dankzij de beveiligingscamera’s kreeg de politie een nummerplaat van hun huurwagen. Sleep Life wat verderop kreeg de twee vrouwen ook over de vloer. Er verdwenen zes overtrekken ter waarde van 3.000 euro.

Uiteindelijk kon Sabrina D. (31) geïdentificeerd worden als één van de daders. Ze sloeg ook in Zottegem toe. Volgens de openbare aanklager maakten de vrouwen in totaal zo’n 7.000 euro buit. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.