Izegemse weduwe ontroostbaar en boos na fatale aanrijding echtgenoot Hendrik (84) door automobiliste onder invloed van drugs

Het fatale ongeval gebeurde op 24 september 2020 in Roeselare.© LSi
Het fatale ongeval gebeurde op 24 september 2020 in Roeselare.© LSi
Redactie KW

“Ik hoop dat ze zwaar gestraft wordt maar ze durft niet eens haar gezicht te vertonen.” Monique Mestdagh uit Izegem is niet mals voor de 32-jarige vrouw uit Roeselare die op 24 september 2020 onder invloed van drugs haar fietsende echtgenoot Hendrik Uyttenhove (84) uit Izegem doodreed in Roeselare. Ze stond voor de politierechtbank in Kortrijk niet alleen terecht omdat ze onder invloed van drugs reed maar ook omdat ze zonder keuring, verzekering of geldig rijbewijs rondreed.

Op 24 september 2020 kwam Sharon D. met de Opel van haar vader uit de Rotsestraat in Roeselare en wilde de Brugsesteenweg oprijden. Tijdens dat manoeuvre merkte ze fietser Hendrik Uyttenhove uit Izegem niet op. Hij kwam uit de richting van het centrum en volgde het fietspad. De man kwam met zijn hoofd zwaar op de grond terecht en verzonk meteen in een diepe coma.

Machines stop zetten

“Achttien dagen lag hij in een coma in het ziekenhuis, zonder dat hij ooit nog bijkwam”, snikt zijn weduwe Monique. “Het zou niet meer goedkomen. Ik moest uiteindelijk de beslissing nemen om de machines stop te zetten. Hij zou zelf ook niet gewild hebben als een plant verder te moeten leven. ‘Geef mij maar een spuitje als het niet meer gaat’, had hij al eens gezegd. Een half uurtje later was hij overleden, mijn Hendrik. Het was zo’n lieve man. We waren maar liefst 59 jaar gehuwd. We hadden nog enkele mooie jaren voor ons maar nu blijf ik alleen achter.”

“Hendrik trok er graag op uit voor een fietsritje, ook die fatale dag. Hij was nog kerngezond. Maar het was niet van zijn gewoonte om heel lang weg te blijven. Die dag begon ik me dan ook zorgen te maken toen hij maar weg bleef. Ik dacht ‘Als hem maar niets overkomen is’. Even later stond de politie voor de deur. Verschrikkelijk. En dat allemaal omdat iemand zomaar onder invloed van drugs blijft rondrijden. Ik hoop dat ze zwaar gestraft wordt en eens goed mag voelen.”

Sinds het ongeval blijft Monique verweesd achter. “Ik ben al 9 kilogram vermagerd”, klinkt het. “Ik weeg nog 41 kilogram, dat zegt genoeg zeker. Ik blijf verdrietig en alleen achter. Maar de aanrijdster vindt het zelfs niet nodig om haar gezicht te laten zien.”

Geen onbekende

Sharon D. bleek op het moment van het ongeval onder invloed van drugs. De Opel waar ze mee rondreed was niet ingeschreven, verzekerd noch gekeurd. Ze werd meteen haar rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken maar amper 3 weken later, op 12 oktober 2020, reed ze opnieuw onder invloed van drugs met een bromfiets rond.

In een briletui zaten twee zakjes speed, in een brooddoos nog eens 2 gram cannabis. Dat leverde haar ondertussen al 4 maanden effectieve celstraf op. Voor het dodelijke ongeval riskeert ze ook een celstraf, rijverbod en boete. D. is geen onbekende voor het gerecht. In de voorbije jaren reed ze al meerdere auto’s in bedenkelijke omstandigheden in de prak.

Op 24 oktober 2018 werd ze in Roeselare nog langs de kant gezet wegens gevaarlijk rijgedrag. Ook toen bleek ze onder invloed van drank en drugs en verzette ze zich hevig tegen haar arrestatie. Vier agenten waren nodig om haar te overmeesteren maar zij kregen de tanden van D. in hun polsen en armen.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.