Inbrekers riskeren 40 maanden cel na betrapping op bedrijventerrein in Torhout

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Drie Algerijnen uit het Franse Roubaix riskeren in de Brugse rechtbank 40 maanden cel voor een reeks inbraken bij autohandelaars. De beklaagden viseerden vooral bestelwagens.

Op 19 september 2018 liepen Kamel B. (47), Noureddine S. (33) en Redha M. (38) tegen de lamp op een bedrijventerrein in Torhout. In hun wagen lagen messen, een hamer en een busje traangas.

Onderzoek linkte de mannen aan inbraken in Roeselare, Moorslede, Ledegem en Hooglede. Ze viseerden bijna steeds bestelwagens die in de buurt van autohandelaars geparkeerd stonden. Ze staken een band plat en sloegen een zijruit in om vervolgens met rugzakken of cash geld aan de haal te gaan.

Vier inbraken

De drie staan terecht voor in totaal vier inbraken en twee pogingen daartoe in de periode tussen juni en september 2018. Bij twee feiten gingen de drie aan de haal met respectievelijk 12.000 en 9.500 euro cash geld.

Vermoedelijk waren dat geldsommen die klaar lagen om een voertuig te kopen. Na hun betrapping in Torhout werden de mannen aangehouden, maar in februari 2019 kwamen ze weer vrij na de betaling van een borgsom. Voor hun proces kwamen ze donderdag niet opdagen. De uitspraak volgt op 25 maart. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier