https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Inbreker die in Torhout betrapt werd, vraagt mildere straf na arrestatie op luchthaven

© Getty Images
Redactie KW

Een 33-jarige Algerijn vraagt in de Brugse rechtbank een mildere straf voor zijn aandeel in een reeks inbraken in bestelwagens.

Op 19 september 2018 liepen drie Algerijnen uit het Noord-Franse Roubaix tegen de lamp op een bedrijventerrein in Torhout. In hun wagen lagen messen, een hamer en een busje traangas. Onderzoek linkte de mannen aan inbraken in Roeselare, Moorslede, Ledegem en Hooglede. Ze viseerden bijna steeds bestelwagens die in de buurt van autohandelaars geparkeerd stonden en gingen aan de haal met rugzakken of cash geld.

“Niet op de hoogte van proces”

De drie mannen kwamen in februari 2019 vrij op borg en kwamen niet opdagen voor hun proces. In maart kregen ze elk 40 maanden cel voor vier inbraken en twee pogingen tussen juni en september 2018. De rechter beval toen hun onmiddellijke aanhouding.

Noureddine S. (33) werd recent opgepakt op de luchthaven in Rijsel, toen hij naar zijn familie in Algerije wou vertrekken. De man tekende meteen verzet aan tegen zijn straf. “Zijn arrestatie was een koude douche want hij was niet op de hoogte van het proces”, pleitte advocaat Mathieu Langerock. “Mijn cliënt pleegde trouwens zelf geen diefstallen. Hij was enkel de chauffeur.”

De uitspraak volgt op 7 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten