Ierse mensensmokkelaar blijft smokkel van 17 Albanezen in haven Zeebrugge ontkennen

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 33-jarige Ier blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de smokkel van 17 Albanezen naar het Verenigd Koninkrijk. “Hij brabbelt van alles, maar eigenlijk is het onzin. Hij zal door Canvas niet uitgenodigd worden voor een filosofische discussie in De Afspraak.”

Op 18 oktober 2019 werd de vrachtwagen van Richard W. in de Zeebrugse haven staande gehouden. In de trailer trof de politie zeventien Albanezen aan die de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te maken. Omdat er onvoldoende aanwijzingen waren dat W. op de hoogte was van de mensen in zijn trailer, werd hij na verhoor opnieuw vrijgelaten. Maar na verder onderzoek kon de Ier alsnog aan mensensmokkel worden gelinkt. Uit telefoontaps bleek dat hij wel afwist van de Albanezen in zijn vrachtwagen. Zijn advocaat, Johan Platteau, ontkent. “ Dat was Ierse humor. Hij brabbelt van alles, maar eigenlijk is het onzin!” Bovendien noemt hij zijn cliënt ook een simpele, domme ziel. “Hij zal door Canvas niet uitgenodigd worden voor een filosofische discussie in De Afspraak.”

Vrijspraak gevraagd

Ten slotte betwist hij ook dat de trailer waarin de Albanezen werden gevonden, deze was die getrokken werd door zijn cliënt. Hij vraagt dan ook de vrijspraak. “Mijn cliënt is 33 jaar en heeft nog steeds een blanco strafblad.” De geldboete van 136.000 euro, waarvan 34.000 euro effectief, vindt hij ook zwaar overdreven. “Hij heeft het nu al financieel moeilijk.” Maar de procureur-generaal dringt aan op de bevestiging van de vier jaar cel en de boete. “ De telefoontaps zijn ontluisterend! Daaruit blijkt dat hij kennis heeft van alles. Het mag dan een simpele duif zijn, hij had beter zijn bek gehouden aan de telefoon.” Richard W. blijft erbij dat hij onschuldig is. “Ik heb niks gedaan, ik wist het niet!” Uitspraak op 17 februari. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten