Horecabaas riskeert twaalf maanden cel voor diefstal doktersvoorschriften

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 51-jarige Bruggeling riskeert twaalf maanden cel voor diefstal van doktersvoorschriften en stempels van artsen.

Op 8 december 2019 trof de politie tijdens een verkeerscontrole enkele blanco doktersvoorschriften aan in de wagen van M.S. In zijn woning werden nog meer doktersvoorschriften gevonden, evenals stempels van artsen en verklaringen van arbeidsonderbreking. S. verklaarde aanvankelijk dat zijn arts die vergeten had of dat klanten of medewerkers van zijn restaurant ze hadden achtergelaten.

Operatie

Maar onderzoek wees uit dat dit verzinsels waren en dat M.S. in totaal zes keer met doktersvoorschriften aan de haal ging, voornamelijk in het AZ Sint-Jan in Brugge waar hij een operatie onderging. De procureur benadrukte dat de man al 29 veroordelingen opliep. Hij zat ook ruim een jaar in voorhechtenis als vermoedelijke opdrachtgever voor een home invasion bij een concurrerende horecabaas. In die zaak werd hij in 2017 in beroep vrijgesproken.

Tijdens zijn proces betwistte M.S. de diefstallen niet langer. “Door die operatie kampte hij met veel pijn”, pleitte zijn advocaat. “Hij had ook last van astma-aanvallen. Maar hij heeft die voorschriften uiteindelijk nooit gebruikt. Hopelijk kan een werkstraf volstaan.” De uitspraak volgt op 7 mei. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.