https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hoogledenaar krijgt twee jaar voorwaardelijke celstraf voor wurgpoging op hotelkamer in Roeselare

Redactie KW

Een 45-jarige man uit Hooglede is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar omdat hij in hotel De Bonte Os in Roeselare zijn vriendin probeerde te wurgen. Als hij uit de cel wil blijven, moet hij zich voor zijn drugs- en agressieprobleem laten begeleiden.

In de nacht van 26 september 2020 kwam het op de kamer van Filip D., die in hotel De Bonte Os verbleef op kosten van het OCMW, tot een discussie met zijn vriendin.

Volgens de vrouw had ze hem verteld dat ze de relatie wou verbreken en probeerde hij haar tijdens haar slaap te wurgen. Ze werd wakker toen D. zijn ene hand op haar mond legde en de andere hand rond de hals kneep.

Agressie en drugs

“Ik heb haar nooit bij de keel gegrepen, wel bij haar trui, omdat ze dronken was”, verdedigde D. zich. Volgens de openbare aanklager probeerde D. zijn vriendin in blinde woede te wurgen, nadat ze hem er van beschuldigd had zijn kinderen te slaan.

Hij liep vroeger al verschillende veroordelingen voor agressie en drugs op. Na het incident op de hotelkamer besliste de onderzoeksrechter hem onder voorwaarden vrij te laten. Die moet hij nu de komende vier jaar verder volgen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.