Hardleerse, zwakbegaafde pedofiel uit Zwevezele krijgt twintig maanden cel voor aanranding stiefdochter (13)

© gf
© gf
Redactie KW

Een 46-jarige man uit Zwevezele heeft in de Brugse rechtbank 20 maanden effectieve celstraf gekregen voor aanranding van zijn dertienjarige stiefdochter.

Op 22 oktober vorig jaar alarmeerde de moeder van het slachtoffer de politie. Volgens de vrouw had haar partner G.T. (46) haar dertienjarige dochter die avond op de mond gekust. Bovendien zou hij het meisje twee dagen eerder ook al aan de borsten hebben betast en in de nek hebben gekust in het houthok.

G.T. beweerde dat hij het meisje enkel had geknuffeld en haar enkele kusjes had gegeven op de wang. Later ontkende hij dat er gekust werd en beweerde hij dat zijn stiefdochter hem gevraagd had om haar te helpen met het uittrekken van haar trui.

Niet de eerste keer

Maar het SMS-verkeer tussen G.T. en zijn stiefdochter wees uit dat ze al vaker hadden afgesproken in het houthok. Bovendien kreeg G.T. in 2007 al eens vijf jaar cel, waarvan drie effectief, voor de verkrachting van de minderjarige dochter van zijn toenmalige partner. En in 2019 kreeg hij 70 uur werkstraf voor aanranding van de twee jaar oudere zus van het slachtoffer in het huidige dossier.

Met een IQ van 80 is G.T. zwakbegaafd en volgens het parket kampt hij bovendien met een verhoogd libido. De verdediging drong aan op de vrijspraak en stelde dat het puberende meisje de feiten verzon om meer bij haar papa te mogen zijn. De rechter hechtte daar evenwel geen geloof aan. Na zijn celstraf zal G.T. nog vijf jaar worden opgevolgd en kan hij indien nodig terug worden opgesloten.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier