https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hardleerse verkeerscrimineel gaat met enkelband op dievenpad: 37 maanden cel

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 38-jarige Oostendenaar met een ellenlang strafblad heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstal.

Eind 2018 pleegde Sadi R. acht winkeldiefstallen in Brugge, Bredene, Oostende en Oudenburg. Hij had het daarbij vooral gemunt op blikjes whisky-cola van William Lawson’s.

35 veroordelingen

Daarnaast maakt hij ook nog een tablet, schoenen en een portefeuille buit. Met een gestolen bankkaart voerde hij drie contactloze betalingen uit.

Na liefst 35 veroordelingen, vooral voor verkeersinbreuken, telt het strafblad van R. intussen elf pagina’s. In september 2020 kreeg de hardleerse verkeerscrimineel voor negen dossiers samen liefst twaalf jaar cel, waarvan 8,5 jaar effectief.

Gelost met enkelband

“De beklaagde pleegde de diefstallen nadat hij gelost werd met een enkelband”, foeterde de procureur. “Dit dossier is dan ook een schrijnend voorbeeld van de gebrekkige strafuitvoering in ons land.”

Omdat R. niet kwam opdagen voor zijn proces beval de rechter zijn onmiddellijke aanhouding. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten