Hardleerse dievegge riskeert 18 maanden cel

Een 40-jarige vrouw uit Blankenberge riskeert 18 maanden cel voor 13 diefstallen en een poging daartoe.

De beklaagde stal uit geldnood volgens haar advocaat.© Getty Images
De beklaagde stal uit geldnood volgens haar advocaat.© Getty Images

Op 8 juli ging M.V. in een openstaand bureel in het gemeentehuis van Blankenberge aan de haal met een portefeuille. Bij een huiszoeking werd een deel van de buit in haar handtas teruggevonden. Onderzoek linkte de vrouw aan in totaal 13 diefstallen en een poging daartoe, vooral in Blankenbergse supermarkten. Zo ging ze aan de haal met een spaarpotje van het Kinderkankerfonds. Eén keer sloeg ze ook toe in Bredene.

De procureur bestempelde de vrouw als een kleptomane en pathologische leugenaar en vroeg 18 maanden effectieve celstraf. “Zelfs bij confrontatie met camerabeelden blijft de beklaagde bepaalde feiten ontkennen”, stelde hij. “Toen ze na een maand voorhechtenis voorwaardelijk vrijkwam, ging ze weer op dievenpad.”

Medicatieverslaving

M.V. woonde vroeger in Doornik, waar eveneens een onderzoek tegen haar loopt wegens diefstallen. De vrouw verhuisde in het voorjaar van 2020 naar Blankenberge. Volgens haar advocaat Filip De Reuse kampte ze met financiële problemen.

“Door haar medicatieverslaving vielen haar remmingen om te stelen weg”, pleitte hij. “Maar een kleptomane is dit niet. Ze stal die zaken bewust uit geldnood. Intussen heeft ze haar verslaving aangepakt en kreeg ze goedkeuring voor een uitkering.”

De Reuse drong aan op een voorwaardelijke celstraf, maar de procureur verzette zich daartegen. De uitspraak volgt op 2 februari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.