Hardleerse crimineel krijgt 37 maanden cel voor drugshandel

Een 39-jarige Bruggeling heeft 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor grootschalige drugsverkoop. De man sleept intussen al een ellenlang strafblad mee.

De beklaagde gaf toe dat hij cocaïne verkocht.© Getty Images
De beklaagde gaf toe dat hij cocaïne verkocht.© Getty Images

Nadat hij zowat tien jaar lang achter de tralies had vertoefd voor drugsfeiten kwam David D. in juni 2018 opnieuw vrij. Maar hij herviel snel in zijn oude gewoontes en begon opnieuw cannabis, speed en cocaïne te verkopen. Zijn naam dook uiteindelijk op in een onderzoek naar een andere gekende druggebruikster.

In juni vorig jaar viel de politie binnen in een woning van een vriendin van D. De man was daar ook zelf aanwezig en had 100 gram cocaïne en 488 gram cannabis bij. In zijn eigen woning werden nog eens 10 gram cocaïne, 226 gram speed en 53 gram cannabis aangetroffen.

Vechtpartij

D. verklaarde dat hij sinds december 2019 vijftig gram cocaïne per maand verkocht. De verkoop van speed en cannabis ontkende hij. De advocate van D. drong tevergeefs aan op een voorwaardelijke straf.

De man kreeg kort voor de jaarwisseling ook al zes maanden cel voor een zware vechtpartij in het hamburgerrestaurant Quick in Sint-Andries. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.