Hardleers duo alweer voor rechter na resem diefstallen in Brugge

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een voormalig koppel riskeert achttien maanden cel voor een hele reeks diefstallen in Brugge. De twee waren lang niet aan hun proefstuk toe.

Op 6 augustus vorig jaar zag een 74-jarige Bruggelinge bij haar thuiskomst hoe B.V. (40) haar woning verliet met een stapel kleren en schoenen in de handen. Een tiental dagen later stal B.V. ook nog een e-bike aan het AZ Sint-Jan en op 19 augustus beroofde ze samen met haar toenmalige partner N.V. (43) met geweld een man van zijn zonnebril, bankkaart en gsm. Achteraf probeerde het duo tevergeefs geld af te halen met de kaart.

De relatie van B.V. en N.V. liep intussen op de klippen. De Bruggelingen moeten zich elk verantwoorden voor vijf diefstallen. De procureur verwees naar hun uitgebreide strafregister en noemde hen onverbeterlijk. “Op het moment de feiten in het huidig dossier waren ze voorwaardelijk vrij”, stelde ze.

Afpersingszaak

N.V. betuigde tijdens het proces zijn spijt. “De man die ze beroofden was een goede vriend van hem”, stelde advocate Elise Standaert. “Hij dacht dat die zijn dure Ray Ban-zonnebril had omgewisseld voor een goedkoop model. Toen hij hem tegenkwam ging hij door het lint. Hij was toen onder invloed van drugs.” B.V. werd naar eigen zeggen meegesleurd door haar ex-partner. “Ze kreeg zoveel slaag dat haar benen zwart uitslaan”, pleitte haar advocaat Franky Baert.

B.V. en N.V. kregen onlangs in het hof van beroep nog 39 en 40 maanden cel in een afpersingszaak. De verdediging vroeg om die straffen als voldoende te beschouwen. De zaak wordt op 11 mei verdergezet. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier