Handelaar betaalt boete 500 euro niet en riskeert nu 48.000 euro boete voor verkoop namaak

Redactie KW

Een voormalige handelaar op de markt van Blankenberge krabt zich ongetwijfeld even in de haren. Na een controle door de FOD Economie bleek hij namaak te verkopen en werd hem een administratieve boete van 500 euro gegeven. Hij betaalde niet en riskeert in de rechtbank nu liefst 48.000 euro boete.

Op 17 juli 2019 deed de FOD Economie een controle op een markt in Blankenberge om te zien of daar namaakspullen werden verkocht. Bij het kraam van de 37-jarige Salim E., die nu in Anderlecht woont, was het prijs. “In zijn kraam werden 22 slippers van Gucci gevonden en 167 Pokémonkaarten”, sprak de procureur in de rechtbank van Veurne, dat West-Vlaanderen de dossiers van namaak opvolgt.

“De spullen werden in beslag genomen en er werd een staal verstuurd naar de rechtenhouders voor controle. Zij bevestigden dat het om namaak ging. Er werd de man een administratieve geldboete van 500 euro opgestuurd maar dat betaalde hij niet. Ik vraag nu een geldboete van 8.000 euro voor de man en van 40.000 euro voor zijn bedrijf. Die geldboetes zijn niet min.”

Daar kon de advocaat van Salim E. niet om lachen. “De opgestuurde boete van 500 euro is het minimum maar werd naar het adres van zijn vennootschap gestuurd waar hij intussen uit is. Hij kon het dus niet betalen. De geëiste boetes zijn veel te hoog. Daar kan je zelfs echte Gucci mee kopen. De man wist ook niet dat het namaak was. Hij kocht ze van een Chinese dame.” Vonnis op 16 april. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.