Gezin eist 5.000 euro van zussen die bolderkar stelen in Plopsaland in De Panne

© JH
Redactie KW

Een gezin uit Denderleeuw eist liefst 5.000 euro morele schadevergoeding van twee zussen die hun bolderkar stalen in Plopsaland De Panne. “De dag van onze kinderen was verpest en onze jongste was twee maanden ontroostbaar omdat zijn ‘lievelingstutje’ gestolen was. Die zussen hebben zelf kinderen, ze moesten zich schamen.”

Op 26 juni ging het gezin van A. uit Denderleeuw op uitstap naar Plopsaland. Toen ze met hun drie kinderen vlak voor vertrek nog even een souvenirshop binnengingen lieten ze hun bolderkar buiten staan. “Toen we terugkeerden was die verdwenen. In de bolderkar zaten al onze jassen. Er zat ook 600 euro cash geld in, dat we afgehaald hadden voor een tandartsbezoek ’s anderendaags. Ook een creatie voor Moederdag en het lievelingstutje van onze kleinste zat daar in. Hij heeft twee maanden zwaar afgezien van de diefstal. We vragen daarom 5.000 euro morele schadevergoeding, naast een materiële schadevergoeding.” Dat deed bij iedereen in de zaal de wenkbrauwen fronsen.

Stelende zussen

Nochtans was de diefstal vrij snel opgelost. A. kon in het parking een bewakingsbeeld bekomen waarop de dievegge duidelijk te zien was. Ze stapte er vreemd genoeg niet mee naar de politie maar zette die op Facebook. Daar werd de 31-jarige K. uit Sint-Niklaas snel herkend. “Zij nam de bolderkar mee naar buiten waar haar zus T. (30) aan de auto stond”, zei de procureur. Zij is van Wuustwezel.

“De politie kon enkele dagen later tijdens een huiszoeking de meeste spullen recupereren”

“Er ontstond even ruzie over de diefstal maar beide zussen namen de bolderkar toch mee naar huis. Onderweg gooiden ze nog simkaarten weg die hen zou kunnen verraden. De politie kon enkele dagen later tijdens een huiszoeking de meeste spullen recupereren. Beiden waren in Plopsaland zelf aanwezig met hun kinderen en pleegden de diefstal dus in hun bijzijn. Als dit het voorbeeld is die ze willen geven…”

Ze riskeren elk 2 maanden cel en 400 euro boete. Ook A. beet hen nog toe dat ze zich moesten schamen. Beide vrouwen deden dat ook maar maakten hun beklag over het feit dat ze open en bloot op Facebook werden gezet. Ze stelden 750 euro schadevergoeding voor. Vonnis op 27 januari. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier