Gepensioneerd agent staat terecht voor belaging buren

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

H.G., een 74-jarige gepensioneerd agent, stond voor de rechtbank van Kortrijk plots zelf terecht. Hij wordt ervan verdacht de rust van zijn achterburen in de Slingerstraat in Menen te verstoren. “Hij filmt wie bij ons oprijdt en maakt notities”, aldus de slachtoffers.

Beide buren wonen al 30 jaar in de Slingerstraat in Menen. Hun verstandhouding verliep volgens de ene met hoogtes en laagtes. “We kochten in 1985 een stuk grond en dat frustreerde de buurman, die het zelf wou kopen voor zijn schroothandel”, aldus H.G. Even later luidde het: “Mijn vrouw ging verhaal halen omdat we tijdens het hakselen werden gefilmd en werd verweten als ‘roste koe’. Zo begon alles.”

Wat er ook van zij, al tientallen jaren is het allesbehalve peis en vree tussen de buren in de Slingerstraat. “We ondervonden dat we gefotografeerd en gefilmd werden, daarom plaatsten we zelf ook nepcamera’s, om af te schrikken”, aldus de slachtoffers.

Milieupolitie

“Het gaat ons niet om geld maar we willen dat het stopt en hij ons met rust laat. We voelen ons niet meer veilig. Als we op de koer staan, wéten we dat hij ons aan het begluren is. Hij beschuldigde ons schoten te hebben gelost maar we waren op die momenten niet eens thuis. Vier keer kregen we de milieupolitie aan de deur na zijn klachten over illegaal storten, nooit is er een pv opgesteld. Zijn colère startte toen bomen weg moesten.”

‘Bedreigd’

“Hij voelt zich zelf slachtoffer en bedreigd door al het schroot van de buren”, aldus de advocaat van H.G. “Er wordt veel meer aangevoerd dan auto’s om te verwerken. Daarom neemt hij zelf foto’s. Hij heeft geen kwade bedoelingen maar heeft op een bepaald ogenblik misschien wel wat overdreven. Omdat hij zo overtuigd is van zijn gelijk. Dat kan misschien wel bedreigend overkomen.”

Hij vroeg de rechter er zonder straf of een voorwaardelijke straf vanaf te kunnen komen. Vonnis op 19 april. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.