https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Georgische dievenbende staat terecht voor reeks diefstallen bij Dreamland

© gf
© gf
Redactie KW

Een vierkoppige Georgische dievenbende maakte bij 14 diefstallen bij winkelketen Dreamland voor zo’n 7.000 euro smartphones, laptops en tablets buit. Ze konden op 20 augustus 2020 in de vestiging in Roeselare betrapt worden. Een 31-jarige Georgiër zit sindsdien in de cel en riskeert met 2 jaar cel de zwaarste straf.

De betrapping maakte weinig indruk op de Georgiërs want nog vooraleer de politie ter plaatse was, sloegen twee van hen opnieuw aan het stelen. In hun auto op de parking vond de politie een beitel en tal van gestolen goederen terug. “De diefstallen waren de enige manier om aan geld te geraken”, aldus de 31-jarige verdachte. Hij pleegde ze vaak onder invloed van drugs en samen met zijn vriendin. Zij is in Frankrijk ondertussen bevallen van een eerste kindje. Er hangt haar 18 maanden cel boven het hoofd.

Valse naam

Nikolaos K. is geen onbekende voor het gerecht. Zowel in Georgië als in Duitsland liep hij al veroordelingen op voor diefstallen en drugshandel. Hij betaalde 1.400 euro om in België aan een nieuwe identiteit en valse naam te geraken. “Laat me naar mijn vriendin terugkeren”, vroeg K. aan de rechter. “Ik maakte de geboorte van mijn kind niet mee. Dat is al een grote straf. Vonnis op 8 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten