Geflitst met 136 kilometer per uur ‘op autostrade’ Hoogstadestraat op weg naar parachutesprong

© JH
© JH
Redactie KW

Een 50-jarige ondernemer moest voor de politierechter in Veurne verschijnen na een zware snelheidsovertreding op de Hoogstadestraat in Alveringem. Daar wordt wel vaker te snel gereden.

De feiten gebeurden op 8 augustus vorig jaar. Tijdens een snelheidscontrole werd de Audi Q7 van de 50-jarige F.M. geflitst. Die passeerde de radar met liefst 136 kilometer per uur daar waar de snelheid beperkt is tot 70 kilometer per uur. Na correctie moest de man zich verantwoorden voor een snelheid van 129 kilometer per uur.

“U dacht wellicht dat de Hoogstadestraat een autostrade is?” vroeg de politierechter zich af. “Zo’n snelheden, dat is onverantwoord. Op uw kilometerteller prijkt dan de 140 zelfs aan, dus u wist dat u te snel reed.” De man ontkende dat ook niet. “Ik was op weg naar zee want daar zou mijn dochter een parachutesprong doen”, sprak F.M. “En ik was al wat te laat.”

Zijn advocaat wees ook op het feit dat de man een drukke agenda heeft als ondernemer en op de N8 al veel tijd verloor achter een tractor. De politierechter besloot om F.M. op verkeerscursus te sturen. Hij kreeg ook 928 euro boete, de helft met uitstel, en 58 dagen rijverbod waarvan 8 effectief. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.