Geen straf, wel voorwaarden voor zestiger die geslachtsdeel uit korte loopshort liet hangen

Redactie KW

Een 62-jarige man uit Izegem krijgt van de Kortrijkse strafrechter geen straf omdat hij zijn geslachtsdeel uit zijn veel te korte loopshort liet hangen. Hij moet wel enkele begeleidende voorwaarden volgen.

“Wat helpt om exibitionisme te voorkomen? Een lange broek?” Met zijn gevatte antwoord op de vraag van de openbare aanklager wat er zou helpen om te vermijden dat Hendrik V. nog exhibitionisme zou plegen, kreeg de rechter in Kortrijk de zaal aan het lachen. Al voor de derde keer kon de Izegemnaar op 30 september op exhibitionisme betrapt worden. In een winkel stond hij er in een veel te korte loopshort en zonder onderbroek. Gevolg? Zijn geslachtsdeel bengelde uit zijn broek. Een strafregister leverde het vreemde gedrag de man nog niet op want de twee vorige keren kon het voorval in der minne geregeld worden. Nu volgde wél een dagvaarding.

“Ik wil eigenlijk een vrouw zijn”, verraste V. op zijn beurt. “Bovendien ben ik een fervent loper. Ik ben gewoon om in loopshorts met ingestikte onderbroek rond te lopen. Draag ik een andere short zonder onderbroek, dan floept mijn geslachtsdeel er soms wel eens uit.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.