Geen straf voor man die ‘per ongeluk’ raam bij ex-vriendin insloeg in Diksmuide

Redactie KW

Een 33-jarige Diksmuideling heeft de gunst van de opschorting gekregen van de rechter nadat hij een raam vernielde bij zijn ex-vriendin ’s nachts. Volgens K.R. zelf het gevolg van een toxische relatie: “ik ben maanden depressief geweest”, zegt hij.

De 33-jarige K.R. kwam zich alleen verantwoorden en zijn ex stelde zich geen burgerlijke partij. K.R. vergoedde immers al de 291 euro schade die hij aanrichtte aan haar woning in Diksmuide.

“Op 18 december vorig jaar hoorde slachtoffer G. rond 4.00 uur de bel maar ze deed niet open”, schetste de procureur. “Toen er maar bleef gebeld worden en geklopt op de ramen en de deur keek ze naar buiten en herkende ze haar ex-vriend K.R. Ze vroeg hem te vertrekken opdat hij haar zoontje niet zou wekken.”

“Kort nadien hoorde ze een ruit breken waarna ze een berichtje kreeg van de overbuurman die de feiten had gezien. Het glas van de inkomdeur was stukgeslagen. Die hoorde een man ‘shit’ roepen en daarna vertrekken met een witte Volkswagen Caddy. Bij het onderzoek kwam men snel bij K.R. uit maar die beriep zich op zijn zwijgrecht en wou niks vergoeden.”

K.R. gaf de feiten bij de rechter toch toe. “Maar het glas inslaan was een ongeluk. Ik liet me gaan in de toxische relatie van aantrekken en afstoten en ben zelfs maanden depressief geweest. Maar nu laat ik me niet meer vangen en wil ik G. niet meer zien.”

(JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten