Geen straf voor koppel na afhalen 2.800 euro met gestolen bankkaart

© Getty Images
Redactie KW

Een koppel uit Roeselare haalde uit geldnood met de gestolen bankkaart van een kwetsbare vrouw maar liefst acht keer voor zo’n 2.800 euro cash geld af. Ze betaalden het geld ondertussen terug en konden op de genade van de rechter rekenen. Hij bevond hen schuldig maar gaf geen straf.

Tussen 2 en 13 december 2017 brachten Trees W. (53) en Katleen S. (52) regelmatig een bezoekje aan de vrouw. “De gelegenheid maakte de dief”, pleitte hun advocaat. Bij die bezoekjes namen ze telkens de bankkaart mee en haalden er aan een bankautomaat voor in totaal 2.800 euro cash mee af.

Deurwaarders

Omdat ze dachten dat het spiegeltje aan de bankautomaat een camera bevatte, hielden ze hun hand op het spiegeltje. Wat ze niet in de gaten hadden, was dat ze op dat moment pal in de bewakingscamera keken. Hen identificeren bleek dus een koud kunstje.

“We hadden het geld dringend nodig om deurwaarders te vermijden”, klonk het bij de dames. “We hebben er veel spijt van en kunnen nog altijd niet begrijpen hoe zoiets is kunnen gebeuren.” Ondertussen betaalden ze alles terug. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten