Geen straf voor Brugse kleuterjuf die stiefzoontje sloeg

Een 36-jarige kleuterleidster heeft in de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen voor slagen aan haar zesjarige stiefzoontje. De vrouw leed naar eigen zeggen zwaar onder de vechtscheiding van haar nieuwe partner.

De rechter verleende de vrouw de gunst van opschorting.© Getty Images
De rechter verleende de vrouw de gunst van opschorting.© Getty Images

In augustus 2015 trok het jongetje samen met zijn vader en stiefmoeder naar de Ardennen. In Vielsalm kwam het tot een hevige discussie waarbij de Bruggelinge haar stiefzoontje twee vuistslagen in het gezicht gaf. De vader liet haar achter en bracht de jongen naar zijn biologische moeder. Vervolgens ging hij terug om haar op te pikken in de Ardennen.

De vrouw barstte tijdens haar proces in tranen uit en vertelde hoezeer zij leed onder de vechtscheiding van haar man en de moeder van de jongen. “Maar ik heb totaal fout gereageerd”, snikte ze. “Ik ben er echt niet trots op.”

De stiefmoeder moest zich ook verantwoorden voor een tweede incident in december 2015. Het jongetje liep toen verwondingen op in het gezicht en op de rug. Maar de vrouw beweerde dat hij tegen de verzorgingstafel was gevallen toen zij zich kwaad maakte en hij schrok.

Geen contact meer

Het parket vroeg acht maanden voorwaardelijke celstraf voor de vrouw, die een opleiding tot kleuterleidster volgde. De rechter achtte evenwel enkel de feiten in de Ardennen bewezen en verleende de vrouw, die nog een blanco strafblad heeft, de gunst van de opschorting. Ze krijgt dus geen straf opgelegd, zolang ze geen nieuwe feiten pleegt.

De Bruggelinge is nog steeds samen met de vader, die in oktober 2016 besliste om geen contact meer te hebben met het jongetje en hem bij zijn moeder te laten. “En dat doet nog steeds pijn”, verklaarde de stiefmoeder. “Ons gezin voelt niet compleet zonder hem.”

Het kind kreeg van de rechter 150 euro schadevergoeding toegekend. Aan de moeder moet de beklaagde 192 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.