Geen extra straf voor uitbater gsmwinkel in Oostende die opnieuw namaakhoesjes verkocht

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 31-jarige uitbater van een gsmwinkel in Oostende kreeg van de strafrechter in Veurne geen extra straf nadat hij voor de tweede keer betrapt werd op het verkopen van namaak smartphonehoesjes. Volgens de man waren de hoesjes na de eerste inval niet in beslag genomen.

De FOD Economie viel op 22 januari vorig jaar opnieuw binnen in de winkel van M.O. in de Ooststraat in Oostende. Op 17 januari het jaar daarvoor waren ze ook al binnen gevallen en toen namen ze ruim 250 hoesjes in beslag die namaak waren. Het ging om hoesjes van Ferrari, Superdry, Kenzo, Tommy Jeans, Star Wars, Batman, Chanel, Philipp Plein, BMW, Hello Kitty, Disney en Louis Vuitton. De man werd er vorig jaar voor veroordeeld en kreeg 4.000 euro boete, net als zijn vennootschap. Omdat het de eerste keer was verleende de rechter in Veurne telkens de helft met uitstel. Hij moest Louis Vuitton toen ook 2.400 euro schadevergoeding betalen.

43 hoesjes

Bij de nieuwe controle werden 43 hoesjes in beslag genomen. De inspecteur van de FOD Economie die bij beide controles aanwezig was moest komen getuigen, op vraag van de advocaat van M.O. “Het gebeurt wel vaker dat we een jaar na een overtreding opnieuw een controle uitvoeren. Het valt niet te controleren of de 43 hoesjes die we vonden bij ons tweede bezoek er al lagen bij het eerste bezoek.” Dat is namelijk wat M.O. en zijn advocaat beweren. De rechter volgde die stelling en sprak de opslorping van straf uit waardoor M.O. geen extra straf krijgt. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.