Geen extra straf voor slagen aan 14-jarige in bos in Menen

Redactie KW

Een 33-jarige Kosovaar uit Menen heeft van de rechter geen extra straf bovenop een eerdere celstraf van 20 maanden gekregen omdat hij in een bos in Menen een 14-jarige met een tak sloeg. Dat gebeurde nadat hij in het bos op zoek was naar zijn kinderen. “Ik was in paniek. Ik dacht even dat hij de pedofiel was die al een tijdje in Menen voor onrust zorgde”, klonk het.

Op 8 augustus 2019 was Fljorim K. op zoek naar zijn twee kinderen. In een bos in Menen vond hij hen, samen met een 14-jarige jongen en zijn broers. ‘Wat doe je hier met mijn kinderen? Pedofiel.’, riep K. hem toe. Met een tak sloeg hij de 14-jarige jongen ook op de arm. “Ik was gewoon in paniek en wou mijn kinderen beschermen”, aldus K. “Na het incident in het bos zag ik het slachtoffer niet meer. Ik wist helemaal niet dat die jongen slechts 14 jaar was.”

Opzettelijke aanrijding

Een maand na het incident in het bos vloog K. voor 3 maanden de cel in nadat hij in Harelbeke tijdens een discussie in het verkeer twee arbeiders opzettelijk aanreed. Het leverde hem uiteindelijk een grotendeels voorwaardelijke celstraf van 20 maanden op. De rechter verplichtte K. toen zich de komende drie jaar voor zijn agressie en impulsiviteit te laten behandelen. Hij mocht zich ook niet meer aan alcoholmisbruik bezondigen. Die begeleiding verloopt volgens K. goed. Een extra straf was volgens de rechter dan ook niet meer nodig. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier