Geen extra straf voor ouders die drugs gebruikten bij minderjarig meisje

© JH
© JH
Redactie KW

De strafrechter in Veurne heeft een moeder en ex-stiefvader uit De Panne geen extra straf meer opgelegd omdat ze drugs gebruikten in het bijzijn van een minderjarig meisje. De feiten kwamen aan het licht toen ze het meisje verborgen hadden in een holle ruimte van een zetel.

Op 19 januari werden moeder M.L. en haar ex-vriend K.G. al veroordeeld. Ze kregen beiden twee jaar cel. Voor de vrouw was dat volledig met uitstel, voor de man 5 maanden effectief.

Op 5 oktober werd bij een huiszoeking op het appartement van M.L. haar 15-jarige dochter gevonden. Het meisje was geplaatst in jeugdinstelling De Zandberg maar was daar al verschillende keren weggelopen.

Holle ruimte onder de zetel

Om haar te kunnen verbergen had het koppel er toen niet beter op gevonden dan het meisje te verbergen in een holle ruimte onder de zetel. Toen het koppel opgepakt werd bleef het meisje daar een hele nacht zitten. Ze kon slechts ternauwernood gered worden.

Nadien verklaarde het meisje ook dat zowel haar moeder als stiefvader cannabis hadden gebruikt in haar bijzijn. “Dat klopte na onderzoek ook”, zegt de procureur.

Opslorping zonder bijkomende straf

“Dat gaf de moeder zelf toe, ex-stiefvader K.G. ontkende aanvankelijk. Het zou minstens enkele keren gebeurd zijn in een periode van een maand. Ik vorder voor beiden acht maanden cel en 8.000 euro boete met uitstel.”

De verdediging was het er niet mee eens. “Het gaat om dezelfde periode als bij de voorgaande feiten. De celstraf van twee jaar met uitstel die toen werd uitgesproken lijkt ons voldoende.” De rechter volgde die stelling en sprak opslorping zonder bijkomende straf uit. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.