https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geen beroep tegen vrijlating in zaak van dodelijke steekpartij Oostende

Bron: Belga

De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen gaat niet in beroep tegen de vrijlating van een 34-jarige Fransman in het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in Oostende. De aanhouding van een 31-jarige Fransman werd vrijdagochtend door de raadkamer wel met een maand verlengd.

De feiten speelden zich in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober af in de Vooruitgangstraat. In de prostitutiebuurt kreeg een 30-jarige Fransman het rond 5.45 uur aan de stok met twee landgenoten. Bij de steekpartij liep het slachtoffer levensbedreigende verwondingen op. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar is hij een uur later aan zijn verwondingen bezweken.

De twee andere Fransen werden gearresteerd en later ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Uit de eerste verklaringen bleek dat een banaal conflict aan de basis van de steekpartij lag. C.B. (31) gaf toe dat hij de fatale messteek toediende, maar beweerde dat het per ongeluk gebeurde toen hij tijdens de schermutseling op het slachtoffer viel. In dat kader werd donderdagochtend al een wedersamenstelling van de feiten gehouden.

Hulpdiensten gebeld

Meester Suzy Cooleman vroeg vrijdag aan de raadkamer met succes om M.S. (34) onder voorwaarden vrij te laten. S. bleef in tegenstelling tot zijn kameraad ter plaatse en zou zelfs de hulpdiensten gebeld hebben. Met de steekpartij zelf had hij volgens de verdediging niets te maken. Het parket besliste om niet in beroep te gaan tegen de beslissing van de raadkamer. Dat betekent dat S. vrijdagavond effectief de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.