Frietkraamuitbater slaat klant neusbreuk na discussie over gebakken uien

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 48-jarige frietkraamuitbater uit Oudenburg heeft in de Brugse rechtbank 80 uur werkstraf gekregen omdat hij een agressieve klant een neusbreuk sloeg na een banale discussie over gebakken uien.

Op 23 december vorig jaar stonden U.D. en zijn dochter elk met een friet- en hamburgerkraam op de kerstmarkt in Knokke. Naar het einde toe bestelde een man een hamburger aan het kraam van de dochter maar toen hij vernam dat er geen gebakken uien meer waren, ging hij door het lint. Hij sloeg op een tafel en stampte tegen haar kraam, waarop ze in paniek naar dat van haar vader liep.

‘Werk kwijt’

Toen U.D. vernam wat er gebeurd was, ging hij de agressieve klant opzoeken in een nabij café. Hij gaf hem twee harde vuistslagen in het gezicht. De man hield daar een neusbreuk aan over. “Mijn cliënt is zijn reuk- en smaakzin deels kwijt en verloor hierdoor zijn werk als kok”, stelde de advocaat van het slachtoffer.

“Gelukkig vond hij intussen ander werk. Door de slag liep hij ook een hernia op in zijn nek waardoor ook zijn linkerarm minder goed functioneert.”

‘Beschermen zwangere dochter’

De procureur vorderde een voorwaardelijke straf voor U.D., die zelf aanstuurde op een werkstraf. “De dochter van mijn cliënt was op het moment van de feiten hoogzwanger”, pleitte de advocaat van U.D. “Die zwangerschap had heel wat voeten in de aarde en mijn cliënt wou dan ook koste wat het kost vermijden dat iemand zijn kleinkind in gevaar bracht.”

U.D. gaf toe dat hij te heftig reageerde. “Ik had dat niet mogen doen, maar de angst in de ogen van mijn dochter was er teveel aan. Ik wou dat het slachtoffer hier was zodat ik mijn excuses kon aanbieden.”

Als U.D. zijn werkstraf niet naar behoren uitvoert, wordt die alsnog omgezet in twee jaar cel. Aan zijn slachtoffer moet hij een voorlopige schadevergoeding van 2.000 euro betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier