Fransman blijft ondanks herkenning op camera inbraak in Waregem ontkennen

Redactie KW

Een 52-jarige Fransman uit Wattrelos blijft ondanks herkenning van zichzelf en zijn auto op de camera ontkennen dat hij in de woning van de uitbater van Bar Hermanos in Waregem inbrak. Hij kon op de luchthaven van Charleroi opgepakt worden en riskeert voor de rechtbank in Kortrijk 20 maanden celstraf en een boete van 2.400 euro.

Op 15 augustus 2021 drong een duo de woning in de Processiestraat in Waregem binnen. Er verdween zo’n 25.000 euro cash geld, inkomsten van het café en spaargeld. Op de camera kon iemand herkend worden die als twee druppels water op Rabah T. uit Wattrelos trok.

Bovendien kon zijn Mercedes in de buurt gespot worden. Dezelfde avond kon de auto door een camera aan meer dan 200 kilometer per uur op de E17 richting Frankrijk opgemerkt worden. T. liep in Frankrijk al verschillende veroordelingen voor diefstallen op en kon niet meteen opgepakt worden. Dat gebeurde na seining pas op de luchthaven van Charleroi.

Vrijspraak

Sindsdien verblijft hij in de cel. Toch blijft hij volhouden dat hij niets met de inbraak te maken heeft. Hij vroeg dan ook de vrijspraak. “Er waren geen sporen van inbraak. Dan is het toch duidelijk dat iemand met een sleutel heeft ingebroken”, aldus zijn advocate. Vonnis op 31 augustus.

(LSi)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier