Frans duo vlucht weg na betrapping bij drugsdeal

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Twee jonge Fransen uit Tourcoing riskeren voor de rechtbank in Kortrijk 9 maanden cel voor invoer, bezit en verkoop van drugs. Ze konden in Roeselare bij een drugsdeal op heterdaad betrapt worden maar vluchtten weg. “Ik ben door mijn jeugdvriend bedrogen”, verdedigde de 20-jarige jongeman zich die achter het stuur van een Peugeot zat.

Op 15 maart 2021 merkte een politiepatrouille in een anoniem politievoertuig rond 20 uur een Frans voertuig op. Vreemd, vonden de agenten dat, vooral omdat in Frankrijk een avondklok vanaf 20 uur gold. In de Rumbeeksesteenweg hield de Peugeot plots halt. Een gekende heroïnegebruiker maakte aanstalten om iets in ontvangst te nemen.

Uit wagen gegooid

Maar nog vooraleer dat lukte, greep de politie in. Of probeerde dat toch, want Sofiane L. (20) gaf op aangeven van zijn passagier Korin B. vol gas en ging ervandoor. Lang duurde hun vlucht niet want al in de Sint-Michielsstraat kon de politie het voertuig opnieuw staande houden. In de auto kon geen drugs gevonden worden maar langs de vluchtweg lag 22 gram heroïne en 21 gram cocaïne. Op camerabeelden was te zien hoe een arm iets uit het autoraampje gooide.

Korin B. daagde niet op voor het proces, Sofiane L. deed dat wel. Hij vroeg de vrijspraak. “Hij is bedrogen door zijn jeugdvriend, die hij tegen het lijf liep in Risquons-Tout”, pleitte zijn advocaat Nicolas Vinckier. “Die vroeg hem om naar Roeselare te rijden. Hij deed dat, als vriendendienst. Maar hij wist niks van de drugs af. Hij is veel te naïef geweest. Ondertussen verbrak hij alle contact met B.” Vonnis op 5 mei. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.