Fitcoach uit Oudenburg kreeg 171 berichten op één dag: stalker riskeert voorwaardelijke celstraf

Redactie KW

Een vijftiger uit Destelbergen riskeert voor de Brugse correctionele rechtbank een strenge celstraf met probatie-uitstel voor openbare zedenschennis en elektronische overlast ten aanzien van zeven vrouwen. Een van de slachtoffers raakte door de feiten arbeidsongeschikt.

De bal ging aan het rollen nadat een fitcoach uit Oudenburg naar de politie stapte. De vrouw werd al lange tijd lastiggevallen door F.C. (52) uit Destelbergen, die ze vroeger had begeleid. De man verstuurde haar talloze seksueel getinte berichten, filmpjes en foto’s. “Soms was het te gortig voor woorden”, pleitte haar advocaat. Op 14 november 2021 verstuurde F.C. liefst 171 berichten naar de vrouw, die dusdanig getraumatiseerd raakte dat ze een tijdlang arbeidsongeschikt was. Hierdoor speelde ze haar bedrijfswagen kwijt.

Onderzoek wees uit dat de vijftiger tussen 2017 en 2021 in totaal zeven vrouwen lastig viel. Onder meer zijn ex-collega, overbuurvrouw en de zaakvoerster van een optiekwinkel werden bestookt met berichten. Bovendien werd hij in een saunacomplex in het Gentse betrapt terwijl hij masturbeerde.

F.C. gaf tijdens zijn proces de feiten toe. Zijn advocate vroeg de rechtbank om hem geen straf maar enkel probatievoorwaarden op te leggen. “Hij is een gebroken man met duistere gedachten”, pleitte ze. “ Hij zocht op een ziekelijke manier om aandacht en wordt nu psychiatrisch behandeld.” De rechtbank doet uitspraak op 1 maart. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier