Fikse werkstraf voor brutale overval

De rechter stemde in met het verzoek van de verdediging.© Getty Images
De rechter stemde in met het verzoek van de verdediging.© Getty Images
Redactie KW

Twee tieners hebben in de Brugse rechtbank een fikse werkstraf gekregen voor een brutale overval op een minderjarige aan het station in Oostende.

Op 4 november, kort voor het ingaan van de nachtklok, dreven F.E. (18) en Y.K. (18) aan het station in Oostende een minderjarige jongen in het nauw tegen een bushokje. Y.K. gaf hem een vuistslag waarop de twee met zijn heuptas aan de haal gingen. Het slachtoffer moest aan de lip worden genaaid.

Camerabeelden

De daders konden op basis van camerabeelden geïdentificeerd worden. Y.K., die tijdens zijn minderjarigheid al drie keer voor de jeugdrechter verscheen, beweerde dat het slachtoffer zijn moeder een hoer had genoemd.

De procureur vroeg voor hem twee jaar cel, maar advocaat Mathieu Langerock drong aan op een werkstraf. “Hij hoopt zijn strafblad blanco te houden en wil nog iets maken van zijn leven.”

Voor F.E., die ook al feiten pleegde tijdens zijn minderjarigheid, vroeg de procureur vijftien maanden cel. Zijn advocaat Paul Van Laer drong eveneens aan op een werkstraf. “De rol van mijn cliënt was passief”, stelde hij.

‘Verregaande gunst’

De rechter stemde in met het verzoek van de verdediging en veroordeelde Y.K. en F.E. tot respectievelijke werkstraffen van 200 en 120 uur. Als ze die niet correct uitvoeren, worden ze omgezet in respectievelijk twintig en twaalf maanden cel. “Besef dat dit een verregaande gunst is. Ik hoop dat ik jullie hier nooit meer zie”, besloot de rechter. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier