Fikse boetes voor drie vrienden uit Langemark-Poelkapelle, Staden en Houthulst na illegale vogelvangst en neerschieten ree

© iStock
Redactie KW

Drie vrienden uit Langemark-Poelkapelle, Staden en Houthulst moeten boetes van 5.000 tot 6.400 euro betalen voor illegale vogelvangst en het neerschieten van een ree.

De bal ging op 16 september 2019 aan het rollen met een controle van inspecteurs van het Agentschap Natuur en Bos bij Patrick D. (63) uit Langemark-Poelkapelle. Ze raakten zijn woning niet meteen binnen omdat hij even tijd vroeg om zich aan te kleden maar dat bleek maar een afleidingsmanoeuvre.

Stuk ree in diepvries

Bij de huiszoeking die volgde vonden de inspecteurs materiaal om vogels te vangen, twee putters in een kooi, twee wapens en een stuk ree in de diepvries.

Nog dezelfde dag volgde ook een inval bij Rudy V. (62) uit Staden en Randy L. uit Houthulst. Ook die controles leverden vogelvangmateriaal, illegaal gevangen vogels, een wapen, munitie en een doodgeschoten ree op.

“Aangereden, niet neergeschoten”

Het trio vroeg de rechter mild te zijn bij het uitspreken van de boetes. “Na een telefoontje haalde D. de ree op. Het dier was aangereden, niet neergeschoten”, klonk de verdediging. De openbare aanklager wees er wel fijntjes op dat in de nekwervel van de ree een kogel was gevonden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier