Fertiliteitsarts uit Torhout die vrouwen met eigen sperma bevrucht zou hebben, moet niet naar rechtbank

De fertiliteitsarts uit Torhout die midden jaren 80 met zijn eigen sperma kunstmatige inseminaties zou hebben uitgevoerd bij vrouwen, moet zich niet voor de rechtbank verantwoorden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De zaak tegen Geert V. (70) is verjaard. Opvallend: volgens het parket ontkent de arts alle feiten, terwijl hij midden vorig jaar nog liet verstaan “dat hij alleen maar mensen wou helpen.”

Eén officiële klacht

Volgens het parket werd er de voorbije maanden één officiële klacht ingediend tegen de arts – door het donorkind dat de bal aan het rollen bracht. Bij het AZ Delta werd wel een meldpunt opgericht waar zo’n vijftien ongeruste mensen zich meldden, maar niemand van hen diende klacht in.

Nu het dossier geseponeerd is, krijgt de zaak geen gevolg. Het onderzoek is dan ook afgerond. Volgens het parket ontkende Geert V. alle aantijgingen.

Orde der Geneesheren

Omdat hij nog steeds praktiserend arts is – hoewel hij al enige tijd met pensioen was – moest V. wel voor de Orde der Geneesheren verschijnen. Een uitspraak gebeurde daar nog niet. Ondertussen weigert zowel de gynaecoloog zelf als zijn advocaat alle commentaar op de beslissing van het parket.

Bij de vzw Donorkinderen betreuren ze de beslissing, maar leggen ze zich er niet zomaar bij neer. En daarvoor hebben ze de hulp nodig van minister Frank Vandenbroucke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.