https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fatale overdosis fentanyl op camping in Bredene levert man vier jaar cel op

© gf
© gf
Redactie KW

Een man uit Zwijndrecht heeft in de Brugse rechtbank vier jaar effectieve celstraf gekregen voor het leveren van een fentanylpleister, die het leven kostte aan een 34-jarige Bredenaar.

Op 17 juli 2019 verbleven het slachtoffer en zijn vriendin C.F. (30) op een camping in Bredene. Ze kregen die dag bezoek van T.L. (50) en N.D. (51) uit Zwijndrecht. De vier gebruikten samen drugs, waaronder cocaïne. Het slachtoffer kon evenwel de slaap niet vatten en besloot een fentanylpleister te roken, een pijnstiller die vele malen sterker is dan morfine. Omdat de man maar niet wakker werd, raakte zijn vriendin ongerust en stuurde ze foto’s en filmpjes van zijn toestand naar N.D. Die gaf haar de raad om hem zijn roes uit te laten slapen en zijn ademhaling in de gaten te houden. De vriendin rookte ’s avonds nog een joint en stelde uiteindelijk op 19 juli vast dat haar vriend overleden was.

Schuldig verzuim

C.F. kreeg maandag twee jaar effectieve celstraf voor schuldig verzuim. De vrouw beweerde dat ze niet vertrouwd was met de risico’s van fentanyl. “Ze had niet door dat de situatie zo ernstig was”, pleitte advocate Olivia Delille. “Ze heeft zich wel degelijk om haar vriend bekommerd.”

T.L. en N.D. kregen respectievelijk vier jaar en een jaar effectieve celstraf omdat de pleister afkomstig bleek uit een doos in hun woning. Volgens Pieterjan Dens, de advocaat van N.D., kon niet met zekerheid worden achterhaald hoe het slachtoffer de pleister in zijn bezit had gekregen. “Hij kon die evengoed uit die doos gestolen hebben”, stelde hij. T.L. en N.D. stonden ook terecht voor verzuim, maar daarvoor werden ze vrijgesproken. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding van T.L., die niet kwam opdagen voor het proces. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.