“Fantaste” verhuurt in Torhout vier jaar lang kamers die de hare niet waren

Redactie KW

Een 48-jarige vrouw riskeert in de Brugse rechtbank een jaar celstraf voor misbruik van vertrouwen en inbreuken op de kraakwet. H.D. gaf zich vier jaar lang uit als eigenares van een pand van haar achterneven en drukte zo bijna 130.000 euro aan huurgelden achterover.

In de loop van 2013 kochten twee Torhoutse broers met hun vennootschap een pand langs de Oostendestraat in Torhout. Ze verhuurden de kamers en in de loop van 2015 nam hun achternicht H.D. (48) er haar intrek. Maar een jaar later kreeg de vrouw van de rechtbank het bevel om het gebouw te verlaten. De broers lieten haar uit goodwill nog enkele weken in het pand verblijven, maar in die periode liet de vrouw de sloten van het gebouw veranderen.

Fantaste

“Ze deed zich plots voor als de eigenares van het gebouw en sloot huurcontracten af voor de kamers”, pleitte de advocaat van de broers. “Ze plaatste er in 2017 zelfs haar domicilie. Dit is een fantaste. Mijn cliënten konden het gebouw niet meer binnen en liepen zo 46.000 euro huurinkomsten mis.”

De situatie sleepte uiteindelijk vier jaar aan en in die periode drukte H.D. liefst 129.650 euro aan huurgelden achterover. Omdat dit geld de vennootschap toehoorde, werd ze voor de strafrechter gedaagd. “Mevrouw verhuurde de kamers soms per dag of zelfs per uur”, ging de advocaat van de broers verder. “Door de jarenlange verwaarlozing werd het gebouw onbewoonbaar verklaard en werden mijn cliënten geconfronteerd met een herstelvordering van Wonen Vlaanderen.”

H.D. kwam niet opdagen voor haar proces. De uitspraak volgt op 2 februari.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.