Extreem verslavende ‘zombiedrug’ levert man uit Roeselare jaar effectieve celstraf op

© Getty Images
Redactie KW

Een vrouw uit Kortemark en een man uit Roeselare zijn voor de Brugse rechtbank veroordeeld voor bezit van flakka, een spotgoedkope designerdrug die ook wel bekend staat als de ‘zombiedrug’.

In de nacht van 6 op 7 maart hield de politie in Diksmuide een wagen tegen die geseind stond. In de wagen zaten E.B. (42) uit Kortemark en D.S. (41) uit Roeselare.

China

In de rugzak van E.B. zat een kleine hoeveelheid flakka, een spotgoedkope maar extreem verslavende designerdrug uit China. Omdat gebruikers zich als razende gekken door een ruit of voor een auto durven gooien, staat het spul ook bekend als ‘zombiedrug’.

D.S. had zijn flakka-voorraad uitgegoten in de wagen. “De binnenkant van het voertuig hing vol wit poeder”, verduidelijkte procureur Mike Vanneste. “Ook in de woning van de beklaagden werden kleine hoeveelheden flakka gevonden.”

Meerdere veroordelingen

E.B. kreeg negen maanden effectieve celstraf. D.S., die al meerdere veroordelingen opliep voor drugs en diefstal, kreeg een jaar effectief. Het drugsverslaafde duo kwam niet opdagen op hun proces. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier