https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ex-werknemers Bonduelle in Kortemark riskeren celstraf voor diefstal van 8.000 conservenblikken

Redactie KW

Twee ex-werknemers van de Kortemarkse conservenfabrikant Bonduelle staan in de Brugse rechtbank terecht voor diefstal van liefst 8.000 blikjes met groenten. De feiten kwamen aan het licht door een jaloerse ex.

R.D. (42) uit Koekelare was nog aan de slag bij Bonduelle toen het bedrijf in september 2019 een anonieme tip kreeg over zijn wanpraktijken. “Een jaloerse ex beweerde dat hij conservenblikken ontvreemdde op het werk”, pleitte Pieter Viaene, de advocaat van Bonduelle. “Mijn cliënt stelde inderdaad onverklaarbare stocktekorten vast waarna klacht werd ingediend bij de politie.”

Onderzoek wees uit dat R.D. samen met D.D. (36), een voormalige werknemer van Bonduelle uit Houthulst, drie jaar lang gelabelde en ongelabelde conservenblikken ontvreemdde bij het bedrijf. “Die vonden hun weg naar diverse opkopers”, aldus meester Viaene. “Bij een huiszoeking werden naast gestolen conserven ook lijm en losse etiketten aangetroffen.”

20.000 euro

Toen de feiten aan het licht kwamen werd R.D. op staande voet ontslagen. Volgens het parket zouden hij en zijn kompaan om en bij de 8.000 blikken gestolen en doorverkocht hebben. Goed voor een totale opbrengst van ruim 20.000 euro. De procureur vroeg de rechter om dit bedrag verbeurd te verklaren. Voor R.D. vroeg ze acht maanden voorwaardelijke celstraf. D.D. riskeert zes maanden cel.

Volgens de verdediging was de omvang van de buit veel kleiner en ging het enkel om blikken die ingedeukt of bijna vervallen waren. “Ze konden met andere woorden niet meer in het normale circuit verkocht worden”, stelde de advocaat van R.D., die de gunst van de opschorting vroeg voor zijn cliënt. De advocaat van D.D. drong aan op een werkstraf.

In de zaak stonden ook twee opkopers van de blikken terecht wegens heling. Bruggelingen C.D. (46) en M.B. (41) riskeren zes maanden cel. C.D. wist naar eigen zeggen niet dat de conserven gestolen waren. M.B. bekende zijn aandeel wél en vroeg een werkstraf. De uitspraak volgt op 12 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten