Ex-werknemer stadsdienst staat terecht voor belaging diensthoofden

Redactie KW

Een 51-jarige ex-werknemer van de groendienst in Izegem moest zich voor de rechter verantwoorden voor belaging. Na zijn ontslag liet hij in sms’en en op Facebook duidelijk zijn ongenoegen blijken. Vooral de diensthoofden van de technische dienst en dienst stadsontwikkeling moesten het daarbij ontgelden.

Eind 2016 en begin 2017 kreeg L.M. twee keer een tijdelijk contract als arbeider bij de stad Izegem. Na zijn ontslag slingerde hij een resem verwijten op Facebook. Daarin stond te lezen dat het diensthoofd en de stad corrupt waren. Vooral het diensthoofd van de technische dienst moest het ontgelden: “Het is te hopen dat je doodgaat, strontzak,…”

De man kreeg ook wekelijks enkele sms’en met beledigende inhoud. “Minstens 18 sms’en en 22 beledigende Facebookberichten”, zo vatte de openbare aanklager samen.

Te zelfverzekerd

“Hij was erg gefrustreerd na zijn ontslag”, aldus de advocaat van L.M. “Tijdens zijn examen stelde hij vast dat sommige deelnemers hun gsm bovenhaalden. Hij meldde dat, maar nadien bleek hij gebuisd te zijn voor zijn mondeling examen omdat hij ‘te zelfverzekerd’ was.”

Hij vroeg er zonder straf vanaf te kunnen komen. Zowel het diensthoofd als de stad Izegem stelden zich burgerlijke partij en vroegen een schadevergoeding. Vonnis op 22 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.