https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ex-president ‘No Surrender’ krijgt boete voor bezit verboden munitie

Redactie KW

De voormalige president van motorbende No Surrender MC uit Zwevezele is in beroep veroordeeld tot een geldboete van 800 euro voor het bezit van niet-vergunde munitie.

Het gerecht viel op 7 mei 2018 binnen in de woning van A.T. (45) en acht andere motards. De politie hoopte er kalasjnikovs en pistolen aan te treffen, maar keerde van een kale reis terug. De mannen werden dan ook buiten vervolging gesteld. Enkel A.T. werd voor de rechter gedaagd omdat in zijn woning in Ardooie achttien niet-vergunde patronen werden aangetroffen. Hij kreeg er tien maanden cel voor. Maar volgens zijn advocaat, Frank Scheerlinck, werd hij door de raadkamer buiten vervolging gesteld voor de wapens.

Logisch -want die waren er niet- maar ook op de munitie. In beroep vroeg hij dan ook de vrijspraak. Ook al omdat er nog een andere persoon in het huis van A.T. woonde. “Het is dus zelfs niet duidelijk van wie die munitie was.” Het hof veroordeelde hem toch, maar hield rekening met de verstreken tijd en legde hem enkel een geldboete van 800 euro op. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.