https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Enkel boete voor berouwvolle Harelbeekse koper van gestolen koersfiets

© iStock
Redactie KW

Nadat hij in de krant las dat het slachtoffer van drie fietsdiefstallen een gewone man uit Deerlijk was die nogal wat hartzeer had na het verdwijnen van de fietsen, besliste een 32-jarige man uit Harelbeke ervoor te zorgen dat hij twee fietsen terugkreeg. Yngwie S. had de fietsen niet zelf gestolen maar een gestolen BMC-koersfiets wel voor een prikje gekocht. Voor de heling kreeg hij van de rechter enkel een boete van 600 euro.

Op 6 juni 2020 verdwenen uit de garagebox van Bart Windels uit Sint-Lodewijk (Deerlijk) drie fietsen: een zwarte BMC-koersfiets die volledig op zijn maat was afgesteld, een tweede koersfiets en een mountainbike.

Veel hoop om de tweewielers terug te zien had hij niet maar een oproep in de krant later, nam Yngwie S. (32) uit Harelbeke met hem contact op. Hij toerde ondertussen al twee dagen met de gestolen BMC-fiets van het slachtoffer rond. Hij had die voor 50 euro op kop kunnen tikken.

“Vermoeden dat hij gestolen was”

“Ik had wel een vermoeden dat hij gestolen was”, gaf Yngwie S. aan de rechter in Kortrijk toe. Hij moest er zich niet voor de diefstal maar wel voor de heling verantwoorden. “Zo’n fiets kost wellicht 3.000 euro. Maar de verkoper had me verteld dat hij ergens in het Gentse bij rijke mensen was gestolen.”

“Toen ik het verhaal van de man uit Deerlijk las, bleek de fiets eigendom van ook maar een gewone werkman uit de streek. Daarom besliste ik de fiets terug te geven, een poging om mijn fout recht te zetten. Door mijn toedoen kreeg het slachtoffer ook nog een tweede fiets terug.”

Gevuld strafregister

S. hoopte dat zijn gebaar de rechter tot mildheid zou aanzetten en dat lukte ook enigszins. Hij heeft al een gevuld strafregister en verblijft vandaag opnieuw in de gevangenis. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.