Effectieve celstraffen en boetes voor viertal na vechtpartij in centrum van Roeselare

Redactie KW

Een discussie over een gevallen bromfiets eindigde op 22 augustus 2020 op klaarlichte dag in het Roeselaarse centrum in een minutenlange vechtpartij. Vier verdachten uit Harelbeke kregen van de rechter effectieve celstraffen van 4 tot 6 maanden en boetes van 400 tot 600 euro.

Op 22 augustus 2020 brachten Dumitrel I. (36) en zijn vriendin Charlotte W. (29) uit Harelbeke een bezoek aan de grootmoeder van de vrouw in de Henri Horriestraat in Roeselare. Twee landgenoten van Dumitrel uit Harelbeke vergezelden hen en deden tijdens het familiebezoekje een terrasje.

Op de terugweg liep of duwde Dumitrel I. voor Bistro Henri een bromfiets van een buurman omver. Dat gebeurde nadat hij in beschonken toestand de bistro was binnengestapt om alcohol te vragen en hem dat geweigerd werd.

Filmpje van vechtpartij

De eigenaar van de bromfiets wou verhaal halen bij het viertal maar kreeg het minutenlang aan de stok met hen. Een filmpje van de vechtpartij kon op de rechtbank afgespeeld worden.

Volgens de openbare aanklager liet vooral Dumitrel I. zich niet onbetuigd en moest hij zelfs tegengehouden worden om niet nog meer slagen en stampen uit te delen. Hij kreeg met zes maanden effectieve celstraf en 600 euro boete de zwaarste straf.

Aan het slachtoffer moet het viertal een schadevergoeding van ruim 800 euro betalen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.