Effectieve boete voor garagehouders uit Wevelgem na racistische verwijten en slagen

Een koppel garagehouders uit Wevelgem is door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een effectieve boete van 800 euro omdat ze een allochtone klant met een borstel sloegen en racistische verwijten naar zijn hoofd slingerde.

“Had hij betaald, dan was dit allemaal niet gebeurd”, aldus de 70-jarige garagehouder. Zijn echtgenote kwam niet naar de rechtbank.

Discussie over factuur

Op 27 september 2019 wou de klant zijn getakelde voertuig in de garage ophalen. Er was discussie over de factuur. Terwijl de klant dacht dat het takelen en transporteren van zijn voertuig hem 80 euro zou kosten, bleek de kostprijs in werkelijkheid 80 euro per uur, in totaal 1.600 euro.

De factuur bleef onbetaald, daarom hielden de garagehouders de auto achter. De discussie escaleerde. De garagehouders sloegen met een borstel op de klant en slingerden hem tal van racistische verwijten naar het hoofd. Ze dreigden ook met een hamer.

Schadevergoeding

Zowel het slachtoffer als het centrum voor gelijke kansen en tegen discriminatie kregen een schadevergoeding van 500 euro.

“Ik heb niet geslagen en niets verkeerd gedaan”, hield de garagehouder vol. “Ik hield de auto achter omdat ik mijn geld wou. Ik ben al 50 jaar garagist en ben niet van plan schadevergoeding te betalen.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.