Eerst vrouwen het hof gemaakt, daarna opgelicht: dertiger riskeert 30 maanden celstraf

© gf
© gf
Redactie KW

Er hangt een 39-jarige man uit Wakken (Dentergem) een nieuwe celstraf van 30 maanden boven het hoofd. Volgens de openbare aanklager wond hij zes vrouwen eerst rond zijn vinger en troggelde hij hen nadien voor zo’n 50.000 euro af.

De dertiger was niet aan zijn proefstuk toe. In 2011 al liep hij een veroordeling op omdat hij als lid van een bende oplichters goedgelovigen liet investeren in een duur chemisch product dat zwarte biljetten kon omtoveren in briefjes van 500 euro. Hij nodigde slachtoffers zelfs uit op een hotelkamer in Brussel om demonstraties te geven waarbij een biljet van 500 euro op een stapel zwarte biljetten werd gelegd, besprenkeld werd met een product en daarna in een ton gestopt. Na een inweektijd kwamen biljetten van 500 euro tevoorschijn. Doorgestoken kaart natuurlijk, maar in totaal kon de bende toen wel 5,9 miljoen euro buit maken.

Eigen echtgenote bestolen

Het stopte daarna niet volgens de openbare aanklager, met afpersing van zes andere dames, jong of oud, de jaren nadien. Hij maakte hen eerst het hof en troggelde hen nadien geld af. Zo zou hij zijn ex-vriendin maandelijks 300 euro hebben afgeperst, betaalde een bejaarde dame die hij naar de markt of de zee voerde hem een auto,… Vreemd: ook zijn eigen echtgenote zou hij volgens de openbare aanklager bestolen hebben. Youssef El M. bekende enkel de belaging van de dames, niet de afpersingen. Hij toonde zich bereid een voorwaardelijke straf met begeleidende maatregelen te ondergaan. “Hij moet af van zijn aanklampende, opdringere gedrag”, vond zijn advocaat. Vonnis op 18 mei. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.