Duo vervolgd voor verkoop drugs in regio: “Onder druk gezet door Nederlanders”

Redactie KW

Twee mannen uit Diksmuide en Veurne kijken aan tegen celstraffen voor de verkoop van cannabis en cocaïne in de regio. De 27-jarige K.V. was zelf afnemer van de 30-jarige K.C. die op zijn beurt verkocht voor Nederlanders. “Zij zetten me onder druk om steeds meer te verkopen”, sprak die.

Op 2 maart van dit jaar werd het duo betrapt door de politie. Toen stapte een man naar de politie en klikte dat K.V. uit Diksmuide zich bezig hield met de verkoop van cocaïne in de regio. De politie trok naar diens woning en trof er 66 gram cannabis aan, maar geen coke. “De man verklaarde te verkopen voor K.C. uit Veurne waar prompt ook een huiszoeking werd gehouden”, sprak de procureur. “Daar werd een notaboekje gevonden, cash geld en 477 gram cannabis. De man verklaart dat hij al enkele maanden verkocht in opdracht van Nederlanders. Ik vraag voor hem twee jaar cel en 8.000 euro boete en voor K.V. 12 maanden cel en 8.000 euro boete.”

Beiden riskeren ook een verbeurdverklaring. “K.V. werkt als visser op zee en heeft een hard leven”, sprak zijn advocaat. “In zijn vrije tijd gebruikt hij soms wat cannabis en om zijn eigen verbruik te financieren verkoopt hij voor K.C.” Die laatste schuift de zwartepiet dan weer door. “Hij verkocht in opdracht van Nederlanders”, sprak zijn advocaat. “Zij maakten misbruik van zijn zwakkere persoon en gaven hem meteen 500 gram op krediet. Daardoor zat hij zwaar in de schulden en werd hij onder druk gezet om meer te verkopen.”

Op 18 oktober gaat hun zaak verder. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier